Ασύρματο Ιντερνέτ στο Χωριό

Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας  Φάββα  Ν.  Βασίλη, προχώρησε στην εγκατάσταση δύο σημείων ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο ιντερνέτ ( Άγιος Δημήτρης – Φλόκα). Το συνολικό κόστος για τον σύλλογο ανήλθε στα 96,63€.

Τα σημεία αυτά σκοπό έχουν την περιστασιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του χωριού και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν μια μόνιμη μέσω τηλεφωνικής γραμμής ενσύρματη σύνδεση. Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να εξηγήσουμε τις δυνατότητες και τους περιορισμούς αυτών των συνδέσεων (για τους ποιο απαιτητικούς παραπέμπουμε στο σχετικό άρθρο του Ν. Μασταράκου στο Καλημέρι).

Όλοι γνωρίζουμε την πηγή της Χειμάτισσας! Φανταστείτε δύο τέτοιες πηγές, μία στο κτίριο της κοινότητας και μία στο πίσω μέρος της Φλόκας (σε σχέση με τον Άγιο Δημήτρη). Στις πηγές αυτές έχουμε τοποθετήσει μία κεντρική κάνουλα μόνιμα ανοιχτή, που τρέχει συνέχεια, και 9 κάνουλες που κλείνουν!

Όποιος πάει κοντά στην πηγή, μπορεί να πιει νερό και να γεμίσει την στάμνα του άνετα από την κεντρική κάνουλα! Αν εμφανιστούν 10 άτομα μαζί, και ανοίξουν όλες τις κάνουλες, αναγκαστικά θα περιμένουν λίγο περισσότερο για να εξυπηρετηθούν μια και κάθε κάνουλα θα τρέχει τώρα λιγότερο.

Όσοι είναι κοντά (60-80 μέτρα) και χαμηλότερα από τις πηγές, μπορούν να απλώσουν ένα λάστιχο και να «φέρουν» το νερό στην αυλή τους! Τότε θα έχουν το ιντερνέτ μέσα στο σπίτι τους! Αν όλοι κάνουν κάτι τέτοιο και αφήνουν και τις βρύσες συνέχεια ανοιχτές, κανείς δεν θα έχει ιντερνέτ!!! Το ελάχιστο νερό που αναλογεί στον καθένα θα χάνεται στο δρόμο!

Αν θέλετε να γεμίσετε το βυτίο σας για να πάτε την επόμενη μέρα για ψέκασμα, δηλαδή συνηθίζετε να κατεβάζετε ταινίες, προτιμήστε τις ώρες που  οι άλλοι κοιμούνται!!!

Για κάθε τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, ο σύλλογος θα σας βοηθήσει άμεσα. Απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ. ή γράφτε μας στο info@platana.eu.

Άγιος Δημήτριος Μονεμβασίας