Θεατρικό Παιχνίδι

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του εργαστηρίου του θεατρικού παιχνιδιού, τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό, θα παρουσιάσουν ένα δρώμενο μετά τη λήξη του σχολικού έτους. Μοναδικός στόχος της παρουσίασης είναι η ολοκλήρωση του εργαστηρίου και η πραγμάτωση των όσων διδάχθηκαν σ΄ αυτό. Μέσω της τέχνης του θεάτρου προσέγγισαν θέματα όπως η έκφραση, η συνεργασία, η δημιουργία ρόλων και ιστοριών.

Το εν λόγω δρώμενο χτίζεται σταδιακά από τα παιδιά. Δεν πρόκειται για θεατρική παράσταση. Δεν μοιράζονται ρόλοι ούτε δίνονται λόγια για αποστήθιση. Σκοπός δεν είναι ούτε η αυτοπροβολή ούτε η επίδειξη. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους του θεατρικού παιχνιδιού. Τα παιδιά δεν είναι και ούτε θα πρέπει να ενθαρρύνονται να γίνουν ηθοποιοί και πρωταγωνιστές.

Η ιστορία που θα παρουσιάσουν μπορεί να είναι είτε εξ ολοκλήρου δική τους ιδέα είτε να βασίζεται σε ένα έτοιμο κείμενο, όπως και αποφασίστηκε για φέτος. Είναι μία ευέλικτη διαδικασία που διαρκεί λίγο καιρό χωρίς εντατικές πρόβες. Το αποτέλεσμα δεν είναι προκαθορισμένο.

Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες κάθε παιδιού αυτό θα συμμετέχει στο βαθμό που επιθυμεί και μπορεί. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στο τι θα παρουσιάσουν τα μικρότερα παιδιά και τι τα μεγαλύτερα. Να υπενθυμίσω ότι από την αρχή της χρονιάς είχαμε χωριστεί σε δύο ομάδες βάσει ηλικίας.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν και κάποιες δράσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανεξάρτητες από το χειμερινό εργαστήριο για τις οποίες θα ενημερωθείτε λεπτομερώς εν καιρώ. Δυστυχώς, ο χρόνος το καλοκαίρι για εμένα είναι περιορισμένος οπότε θα είναι περιορισμένες και οι δραστηριότητες!

Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι και το ίδιο όμορφα ευελπιστώ ότι θα κλείσει… για φέτος! Εύχομαι να συνεχιστεί και του χρόνου. Οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές για κάθε παιδί του χωριού, και όχι μόνο! Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν ώστε να στηθεί το συγκεκριμένο εργαστήριο. Ευχαριστώ τα παιδιά που ακολούθησαν με συνέπεια και ενθουσιασμό κάθε δραστηριότητα!

 

Η υπεύθυνη του εργαστηρίου,
Μαρία Ζερβού

 

 

 

Άγιος Δημήτριος Μονεμβασίας