Συνελήφθησαν οι δράστες !

Η παρατηρητικότητα των κατοίκων της περιοχής και η έγκαιρη ειδοποίηση της αστυνομίας συνέβαλλαν στην άμεση σύλληψη των διαρρηκτών.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο (17/5/14) διαρρήκτες «άνοιξαν» τις εκκλησίες στην Δαιμονιά και στα Τάλαντα. Το πρωί του Σαββάτου ένα κόκκινο αυτοκίνητο τύπου SAXO κυκλοφορούσε ύποπτα στην Δαιμονιά. Το πλήρωμά του (τρία άτομα) με το πρόσχημα πώλησης χαρτιού κουζίνας προσέγγιζε τις αυλές των σπιτιών. Δαιμονιώτης (κατάγεται από τον Άγιο Δημήτρη) ειδοποίησε την αστυνομία για τις ύποπτες κινήσεις δίνοντας ταυτόχρονα τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Κατά τις 12.10 που διαπιστώθηκε η διάρρηξη στην οικία Ζερβού, περιπολικό της αστυνομίας περιπολούσε ήδη στον Άγιο Δημήτρη σε αναζήτηση του κόκκινου αυτοκινήτου. Δεύτερο περιπολικό κατέφθασε από την Μονεμβάσια. Συγχωριανός μας που εργαζόταν στην περιοχή «πηγάδια» είχε παρατηρήσει, μιάμιση ώρα πριν, σταθμευμένο αυτοκίνητο με «ανοικτό» το καπό, στην άκρη του δρόμου. Η αστυνομία αξιοποιώντας την πρόσθετη αυτή πληροφορία γρήγορα εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες.

Ομολόγησαν καταρχάς τις κλοπές στις δύο εκκλησίες και αργότερα την διάρρηξη στον Αγιοδημήτρη. Δεν γνωρίζουμε για τις εκκλησίες αλλά στην οικία Ζερβού φαίνεται ότι έκλεψαν μόνο έναν υπολογιστή παλιάς τεχνολογίας (άνευ αξίας), έσπασαν ένα κουμπαρά που περιείχε λίγες παλιές δραχμές (ο οποίος μάλιστα άνοιγε από κάτω!) δημιούργησαν αναστάτωση στο σπίτι, ανοικτά συρτάρια – ντουλάπες, πράγματα πεταγμένα εδώ και εκεί, και προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην ξύλινη πόρτα, στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν.

Δ.Ζ.

Άγιος Δημήτριος Μονεμβασίας