Αγαπητέ Γιώργο Τσιριγώτη…

Διαβάσαμε το σημείωμα σου σχετικά με την αφεντιά μας, που δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου στο «Ελεύθερο Βήμα» (γενικά θέματα). Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
Ο προπάππους μας μιλούσε συχνά για εκείνα τα ωραία χρόνια! Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Τροφή (μύγες, κουνούπια κ.λπ.) υπάρχει άφθονη, αλλά μερικές φορές είναι δηλητηριασμένη από τα φυτοφάρμακα και πονάει το στομάχι μας!
Εφέτος αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τουριστικά την Ελλάδα γι΄ αυτό και ήλθαμε σχετικά νωρίς και φέραμε και πολλούς φίλους μας! Πως και δεν μας είδες; Η αδελφή σου η Ζαχαρούλα δεν σου είπε ότι ο Άγιος Δημήτρης γέμισε φέτος χελιδόνια;
Εμείς σας αγαπάμε πάντα όπως και παλιά, αλλά έχουμε ένα παράπονο από τους Αγιοδημητριώτες. Δεν βρίσκουμε «οικόπεδα» να κάνουμε τις φωλιές μας. Δεν έχουμε την απαίτηση να ανοίξετε τρύπες στα παράθυρα για να μπαίνουμε μέσα στα σπίτια όπως παλιά! Μας αρκεί μια μικρή γωνίτσα στην σκεπαστή βεράντα ή στην πυλωτή. Δυστυχώς οι νοικοκυρές μας διώχνουν από παντού. Φοβούνται ότι θα λερώσουμε τη βεράντα ή το αυτοκίνητο που σταθμεύει στην πυλωτή! Όσο και να προσέξουμε λίγο χωματάκι και μερικά φλίσουρα θα πέσουν! Οικολογικά είναι, με λίγο νερό φεύγουν!
Φέτος εμείς βολευτήκαμε σε ένα σπίτι στο Σαραντινό, όπου χτίσαμε μια νέα φωλίτσα.Τα εξαδέλφια μας βολεύτηκαν στο διπλανό σπίτι, σε μια μισογκρεμισμένη παλιά χελιδονοφωλιά που είχαν καταλάβει για δύο χρόνια κάτι σπουργίτια!
Σου στέλνω μια φωτογραφία και μερικά βίντεο από το νέο μας σπίτι. Δυστυχώς εγώ έλλειπα σε δουλειά όταν πέρασε ο φωτορεπόρτερ της «Πλατάνας» και η χελιδόνα δεν βγήκε να σε χαιρετήσει λόγω της εγκυμοσύνης της! Σου υπόσχομαι, όταν με το καλό γεννήσει, να σου στείλω φωτογραφίες των παιδιών!

Με πολύ αγάπη,
τα Χελιδόνια, τα καταδικά σου Χελιδόνια.

(για την μετάφραση από την χελιδονόγλωσσα Δ.Ζ.)

 ΧΕΛΙΔΟΝΟΦΩΛΙΑ 2014


 

 

Άγιος Δημήτριος Μονεμβασίας

Δημοσίευση σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s