Ένα βιβλίο αντί στεφάνου!

IMG_20190509_185502

Η δουλειά είναι απλή, αλλά μπελαλίδικη… Ένα-ένα βιβλίο πρέπει να καταγραφεί με τα βασικά του στοιχεία και μαζί ή θέση του στο ράφι της βιβλιοθήκης. Το θέμα γίνεται ποιο περίπλοκο όταν υπάρχουν πολλοί τόμοι στον ίδιο τίτλο, μια και αυτοί μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο αλλά και σε διαφορετικά κουτιά και να τους βρεις σταδιακά.

Στην εργασία αυτή ανακαλύπτουμε και μεμονωμένους δωρητές, από παλιά ή και σχετικά πρόσφατα, πέρα από τους ήδη γνωστούς με τις “μαζικές” δωρεές.

Μια μικρή μας φίλη έχει δωρήσει τα πρώτα της αναγνώσματα! Της ευχόμαστε καλό ταξίδι σε νέους λογοτεχνικούς ορίζοντες. Μια άλλη, τώρα μεγάλη, τα εφηβικά της αναγνώσματα!

Το καλύτερο, μέχρι τώρα, προέρχεται από έναν άνθρωπο του περασμένου αιώνα. Συνέβη το 1973. Δώρησε στην σχολική βιβλιοθήκη ένα βιβλίο στην μνήμη του αδελφού του, που έφυγε από την “κακιά αρρώστια” όπως έλεγαν τότε.

Πέρα από το προσωπικό στοιχείο, η συγκεκριμένη αυτή πράξη δηλώνει την αγάπη και την εκτίμηση των Γονιών μας στη γνώση γενικά και ιδιαίτερα στην έγκυρη γνώση, που το βιβλίο συμβόλιζε τα χρόνια εκείνα. Και αυτό είναι μια ιδιαίτερη ικανοποίηση για όλους όσους βοήθησαν με την στάση τους στην υλοποίηση της ιδέας μια βιβλιοθήκης, όχι για την άμεση χρησιμότητα που αυτή θα έχει ή δεν θα έχει στο μέλλον, αλλά για τις αξίες που αυτή συμβολίζει.

InkedΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 2_LIInkedΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 1_LI

Άγιος Δημήτριος Μονεμβασίας – Φλόκα

 

 

2 thoughts on “Ένα βιβλίο αντί στεφάνου!

 1. Αγαπητή Ζωή,
  μόλις τελειώσουμε την καταγραφή των βιβλίων θα δημοσιεύσουμε τον κατάλογο τους. Εσείς, οι βιβλιόφιλοι και οι ειδικοί, θα αξιολογήσετε τα κενά μας και θα κινηθείτε ανάλογα. Πιστεύουμε να έχουμε τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι. Στείλε μας το email σου στο info@platana.eu για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου μόλις είμαστε έτοιμοι.

  Like

 2. Γεια σας,
  Εμένα μπορείτε να με καθοδηγείσετε
  Πως μπορώ να δωρίσω βιβλία και τι είδους;
  Ευχαριστώ
  Ζωή Βανικιωτη Περδικάκη

  Like

Δημοσίευση σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s