Ανακοίνωση Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο τριήμερο τις 28η Οκτωβρίου ο σύλλογος του Αγίου Δημητρίου-Φλόκας Μον/σίας θα πραγματοποιήσει μια μονοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό και γραφικό Καστόρι Λακωνίας ημέρα Κυριακή 27/10/2019. Το Καστόρι ξεχωρίζει για τα πολλά φαράγγια του για την καταπληκτική αρχιτεκτονική του πλατεία σε υψόμετρο 500 μέτρα, στη βόρεια πλευρά του Ταϋγέτου.

Μπαίνοντας στο χωριό θα μας καλωσορίσουν οι πηγές του Άγιου Μάμα με το ελαφρύ και κρυστάλλινο νερό τους. Συνεχίζοντας θα δούμε τις πηγές της Βάγιας, τον παλιό νερόμυλο και την νεροτριβή, θα περπατήσουμε στις όχθες του ποταμού Κάστορα που διασχίζει το Φαράγγι με μονοπάτια πεζοπορίας όπου θα θαυμάζουμε την πλούσια βλάστηση από καστανιές και καρυδιές σε ένα μοναδικό τοπίο. Θα επισκεφτούμε το ιχθυοτροφείο πέστροφας οπού παράγετε το πρώτο χαβιάρι της Ελλάδας.

Θα περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας της Μισοσπορίτισσας χτισμένη μέσα σε σπηλιά που ήταν το ασκητήριο του αγίου Θεόκλητου .

Οι εκδρομείς είναι ελεύθεροι να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα από τα ταβερνάκια του χωριού. Έπειτα για καφέ στο Γεωργίτσι, όπου για τους πιο τολμηρούς (προορατικά) πεζοπορία 6,5χιλ στο “φαράγγι Μύλων” Καστόρι-Γεωργίτσι μια διαδρομή μέσα στις καστανιές στα έλατα και στα πλατάνια.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 12ΕΥΡΩ.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΣ:

Σταμούλη Μαρία 6945983192

Μαστοράκου Παναγιώτα 6979332524

Μαρετοπούλου Όλγα 6937925446

Αγγελάκου Φρόσω 6976585082

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: https://tokastori.wordpress.com/kastori-shows

Άγιος Δημήτριος Μονεμβασίας – Φλόκα

Δημοσίευση σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s